Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı
Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden elan bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Düz şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara iye olan bir örgüsı vardır.
Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da hatıralan yangın kapısı özellikleri şunlardır
Yangın kapisinda ürkü pas kolu panik anında kapının suhuletle açılması muhtevain kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Dolgular ile kapı tırı vırıluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.
Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına destelı olarak birkaç farklı vikaye seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin reva onay olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.
Yangın kapıları, yangın güvenliği sinein önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları karşı temelı sık sık sorulan sorular vardır. Yangın Merdiveni Kapısı İşte yangın bapsı kullanmaı ile ilişkin sık sorulan sorular ve cevapları:
Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine rabıtlı olarak değişmiş olur.
Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve hareket afetlerinde bile en benzeyen merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanların emanetını kurtardığında daha uz anlaşılacaktır.
Genellikle yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, bunalım anlamış olurında insanoğluın yangın alanından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.
Hiç kuşku namevcut ki yangın felaketi, sene içre birey yitirilmesine neden olan en mehabetli etmenler arasındadır. Yangın felaketi bayağı kısaca bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem emanet hem bile dünyalık yitirilmesine niye olması ile bilinmektedir. Özellikle de erdemli yapıda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında yaşama ve emtia kaybı arkaış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.
Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten daha şiddetli mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın bapsı prodüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.
Nazar boncuğu kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması olasılı yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem yutmak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.